by admin

Wat is een theeceremonie?

Stel je voor...

Je mag even pauze nemen van het leven

Even naar binnen keren en écht voelen

Helemaal met jezelf en de theeblaadjes zijn

Weer even diep voelen wat er nu écht belangrijk is in het leven

En gewoon… gewoon even zijn.

Het is het gevoel van een diepe uitademing.

Je ervaart verbinding met je diepste zelf, hoort je innerlijke weten helder en duidelijk. Je voelt: hé, het is OK.

Thee is een portaal naar een diepere, meer aanwezige ervaring van het leven, van jezelf.

Thee, een plantmedicijn

Thee is een zacht en liefdevol plantmedicijn dat in de Chinese traditie al eeuwenlang wordt ingezet als medicijn, offer in tempels en het tonen van dankbaarheid naar anderen.

In tegenstelling tot veel andere plantmedicijnen die de afgelopen jaren naar het Westen zijn gekomen, zoals Ayahuasca, is thee geen psychedelica.

Wanneer we het hebben over thee, dan hebben we het over de plant thee (Camellia sinensis), die in de tijd van de VOC voor het eerst naar Europa kwam. Het was een belangrijk ruilmiddel en werd snel een geliefd drankje onder Westerlingen.

Wat niet mee kwam naar het Westen, was de eeuwenoude traditie van de theeceremonie. Het bereiden en drinken van de thee op traditionele, ceremonieële wijze, zodat haar medicijn écht tot je kan komen.

Haar rust, haar liefdevolle energie, naar verzachtende kwaliteit.

Let's make the ordinary, extraordinary

Wat kan ik verwachten?

Ontspan, laat los en kom helemaal terug bij jezelf. Tijdens een theeceremonie serveren we thee volgens de Chinese traditie. We drinken de thee in stilte, zodat je écht met de thee kunt Zijn en je open komt te staan voor dat wat zich wil ontvouwen.

De ene keer ontvang je diepe, innerlijke wijsheid. De andere keer bleek enkel het moment van stilte dat wat je nodig had.

Een theeceremonie is als een actieve meditatie waarbij je alert, maar kalm wordt. Er ontstaat helderheid, alsof alle modder naar de bodem zakt. 

Tijdens de ceremonie zitten we op meditatiekussens of backjacks. Als je een ceremonie boekt voor een groep, retreat of individueel, is het ook mogelijk de ceremonie aan tafel te houden.

De theeceremonie zelf duurt ongeveer 1 uur, daarna is er nog ruimte voor een deelronde en vragen. Alles bij elkaar duurt het zo’n 2 uur.

Is dit iets voor mij?

Een theeceremonie is iets voor jou als je…

  • je innerlijke stem wilt horen en de antwoorden die ze voor je heeft
  • behoefte hebt aan échte innerlijke rust
  • even los wilt kunnen laten in tijden van stress
  • je wilt helen met behulp van de natuur
Doordat het even écht stil wordt in je, sta je meer open voor de wijsheid die in je zit en waar je altijd bij kan. De thee spirit helpt je deze wijsheid aan te raken en te ontvangen.
theeceremonie voor wie

Verbinding & zelfcompassie

Thee helpt je te verbinden met jezelf, je diepste kern en je innerlijke stem. Ze helpt je te landen in jezelf en thuis te komen. Ze laat je voelen waar je dankbaar voor bent, waar je gelukkig van wordt, waar je liefde voor voelt en opent je voor compassie naar jezelf.

Met een open blik naar jezelf kijken, voelen dat het OK is, dat het antwoord simpel is.

Thee helpt je:

  • je hart te openen naar jezelf en aderen
  • emoties te verwelkomen, tranen, geluk, alles mag er zijn
  • rust en ruimte te ervaren in jezelf
  • inspiratie en creatieve ideeën te ontvangen
  • te voelen wat écht belangrijk is in jouw leven

Je komt meer open te staan voor het leven om je heen, waardeert de kleine dingen en voelt hoe jij onderdeel bent van het grote geheel.

Je voelt diep dat jij een gift bent voor deze Aarde en dat je daarvoor niets anders hoeft te doen dan gewoon jij zijn. Het is OK.

Wat voor thee drinken we?

Tijdens een theeceremonie drinken we de plant ’thee’ (Camellia sinensis). Dit is dezelfde plant als in een zakje zwarte of groene thee, maar niet helemaal. De thee die we drinken in ceremonie is op een eervolle manier verwerkt en gerijpt, waardoor haar energie voelbaar is en ze haar helende essentie heeft behouden. De smaak is volkomen anders dan je gewend bent, mensen verbazen zich vaak dat dit thee is. We noemen dit soort thee ‘levende thee’.

De thee die we serveren tijdens een theeceremonie komt uit de theewinkel van Admar, Leaves With Hugs. Alle thee is eerlijk verwerkt, zowel voor de boeren als voor de natuur. We kunnen je precies vertellen waar de thee die we serveren vandaan komt.

theeceremonies thee

Wat zeggen anderen?

5/5
“Ik vond het onwijs spannend, maar wow wat was dat fijn! Ik denk dat een vriendin van mij dit wel wil ontvangen voor haar verjaardag!”
Karin
5/5
“Ik geniet zó van Admar's theeceremonies! Iedere keer zit ik erna weer vol inspiratie voor mijn bedrijf Awarenest!"
Gitte

Een theeceremonie bijwonen?

Navigatie

Wat is een theeceremonie?

Over ons

De mogelijkheden

Contact

Algemene voorwaarden

Privacy policy

Contact

@2023 – Theeceremonies.nl